субота, 16. јануар 2016.

ИНЂИЈА - РЕЦИКЛИРАМО МИ, ШТО НЕ БИ И ВИ?


U na{oj {koli, ,,Petar Ko~i},, nekoliko godina unazad |aci u~e o o~uvawu `ivotne sredine kroz razli~ite nastavne predmete. Jedan od omiqenih su„,,^uvari prirode,,.  Na ~asovima,,^uvari prirode,, se u~ilo o recikla`i, pa su |aci nau~ili i da znawe ne ostane samo teorija, ve} da se preduzmu konkretni koraci

Da su ozbiqno shvatili ono to su nau~ili na ~asovima, svakodnevno svedo~e kante pune papira koji u~enici bri`qivo odla`u u plave kontejnere“.
U na{em nasequ ve} postoje posebni kontejneri koji poma`u u razvrstavawu otpada, tako da su deca ve} nau~ila da se otpad sortirawem i recikla`om mo`e jo{ koji put iskoristiti.  Recikla`a papira mo`e obuhvatiti sve vrste novina, kartona, papirne i kartonske kese, papirnu i kartonsku ambala`u. Papir se mo`e prera|ivati i nekoliko puta!
Na svakom spratu i svakom hodniku u na{oj {koli stoje kante za razvrstavawe otpada. Pored toga {to je mogu}e razvrstati papirni i plasti~ni otpad, postoje ozna~ena mesta za odlagawe istro{enih baterija, ~epova od plasti~nih fla{a, a u {kolskom dvori{tu kontejner za odlagawe pokvarenih elektronskih ure|aja.
@eqa nam je da u {to skorijem vremenu napravimo akciju u kojoj }e |aci i od ku}e donositi staru hartiju koju bi {kola mogla da proda i od tog novca kupi jo{  jedan projektor. Time bi ne{to beskorisno pretvorili u korisno!
Reciklirati je lako, to mo`e svako!!!

Jelena Tokma~i}
Luki} Jovana
Bla`enovi} Svetlana
6. razred
Osnovna {kola ,,Petar Ko~i},,

In|ija








Нема коментара:

Постави коментар