понедељак, 26. децембар 2016.

OSNOVNA ŠKOLA “BRANKO RADIČEVIĆ”, BOLJEVCI - BOTANIČKA UČIONICA

Pored lepe škole u ulici Braće Koker, broj 5 u Boljevcima, izdiže se botanička učionica, koja je ponos naše škole.


Botanička učionica je izgrađena 2002. godine. Dosta vremena, truda i napora je trebalo uložiti u nju, da bi počela sa radom. Zvanično otvaranje nastupilo je 2006. godine. Da bi podržali ovu našu akciju pravljenja botaničke učionice, u goste su nam došli tadašnji gradonačelnik Beograda, predsednik opštine Surčin i predsednik države. Za srećan početak, svako od njih je zasadio po jednu biljku.


U sklopu botaničke učionice nalazi se staklenik, plastenik i vrt. U njoj se najviše gaji cveće. Organizuju se često radionice, u kojima kroz svoj rad, nastavnici i učenici doprinose prelepom izgledu same botaničke učionice. Ove godine najveći doprinos su dali učenici VI1 razreda sa svojom razrednom. Na fotografijama možete da vidite šta su oni sve to uradili. Uređivali su vrt. Unosili biljke u staklenik. Odlagali lišće kako bi kasnije zaštitili ogromno drvo banane koje se nalazi u samom vrtu i pripremili ga za zimski period. A pored toga svi su se lepo družili.


Lepota naše botaničke učionice najviše dolazi do izražaja tokom proleća.Tada ona svojim izgledom privlači kako prolaznike tako i nastavnike i učenike naše škole, da školski odmor i čas u prirodi provedu u njoj.

Nadam se da sam bar malo dočarala izgled naše botaničke učionice, te stoga ko je zainteresovan, da proveri moju priču, poziv za druženje u njoj uvek stoji. Ako nisu moje reči bile dovoljne , onda pogledajte moje fotografije.


Nataša Žigić, 6. razred





Нема коментара:

Постави коментар