ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ

Циљ „ШКОЛСКОГ ЗЕЛЕНЕОГ ПРЕССА“  је да се презентују вести из школских средина које ће креирати
сами ученици (ШКОЛСКИ ЗЕЛЕНИ НОВИНАРИ)  у сарадњу са својим учитељицама, учитељима,  наставницама и наставницима.

Нема обавезних тема, мада је савет да приоритетне области буду животна средина, вода, отпад, заштита животиња, уштеда енергије, климатске промене, биолошка разноврсност, угрожене врсте, догађаји и активности везане за тему у школи и окружењу...
Наравно и остале школске активности могу да буду тема вести које ће нам слати ШКОЛСКИ ЗЕЛЕНИ НОВИНАРИ јер и успеси на такмичењима из разних предмета, школске представе, писани и ликовни радови представљају екологију духа а спорт представља екологију тела.

Потребно је да се испоштују неке ствари...
- Вест не сме да буде дужа од пола стране куцаног текста и треба да пружи одговоре на питања: "ко, шта, где, када, зашто и како"!
- Вест мора да има почетак, средину и крај.
- Уз сваку вест треба послати најмање шест фотографија које илуструју тему.
- Вест морају да прате подаци о аутору (име и презиме ученика, разред и школа а ако је у питању групни рад онда треба тако и навести), о координатору/ментору (учитељица, наставник... са контакт мејлом и телефоном ради боље сарадње и комуникације) и школи (адреса школе, контакт телефон, мејл и име и презиме директора)
- Број вести није ограничен.

Добијене вести могу бити објављене у оквиру дечије еколошке емисије "Питам се, питам се" која се емитује сваке суботе на првом програму РТВ Војводина или бити повод за снимање целе емисије.  
Вести које ће бити пласиране на интернет сајту/блогу а неке и у дечијем еколошком часопису „Чувари равнице“ у сарадњи са еколошким удружењем „Зелено питање“.

Придружите нам се!

Саша Јовановић
064 819 54 72

МЕЈЛ АДРЕСА ЗА СЛАЊЕ РАДОВА је skolskizelenipress@gmail.com


ПРАТИТЕ НАС НА 
www.cuvariravnice.org.rs

Нема коментара:

Постави коментар