понедељак, 5. децембар 2016.

OSNOVNA ŠKOLA „PETAR KOČIĆ“, INĐIJA - IZLOŽBENO-PRODAJNI BAZAR





 U osnovnoj školi „Petar Kočić“ iz Inđije, postala je tradicija da se održavaju izložbeno-prodajni bazari dečjih radova. Zajedno sa svojim nastavnicima i učiteljima, od prikupljenih raznih materijala  izrađuju se ukrasi ili čak upotrebni predmeti.



Tokom godine učenici brižljivo čuvaju mnoge stvari koje drugi ljudi bacaju: čepove od flaša, staklene flaše, tegle, rolne toalet papira, kompakt diskove, stari nakit, pampure od flaša, plastične delove od kinder jaja, plastične čaše i cevčice za sok...



Od njih uvek naprave nešto novo, a svaki put se čini da kreativnosti nema kraja.  Svake godine  se poslednjeg dana drugog polugodišta i za Uskrs održavaju ove manifestacije. Ni novac koji se skupi nije beznačajan! Njime se pomogne roditeljima učenika koji boluju od teških bolesti, kupi se za učionice neko nastavno sredstvo ili obezbedi materijal za rad. Ovako spajamo lepo i korisno. Družimo se, stičemo pozitivne navike da ne bacamo stvari koje se mogu upotrebiti i time doprinosimo očuvanju životne sredine, razvijamo kreativnost i učimo o vrednosti novca.


Pripremile školske novinarke
Ljubica Ćurčić
Svetlana Blaženović
Jelena Tokmačić

Jovana Lukić










Нема коментара:

Постави коментар