понедељак, 26. децембар 2016.

OSNOVNA ŠKOLA „VELJKO ĐURIČIN“, JARKOVAC - DAJMO SVOJ DOPRINOS RECIKLAŽI

Osnovna škola ,,Veljko Ðuričin" u Jarkovcu pokrenula je akciju recikliranja radi zdravog i čistog života. Svi ucenici škole skupljaju limenke, flaše,čepove i to stavljaju u jednu veliku kutiju koja se nalazi u školi. Takođe, u školi postoji i eko-tim koji skuplja smeće u školskom dvorištu  kao i  van njega.



Osim što se ovom akcijom utiče na očuvanje prostora i životne sredine, time se utiče i na očuvanje naseljenog mesta Jarkovca jer su deca angažovala i roditelje, rođake, kao i komšije da ne bacaju smeće i da više obraćaju pažnju na životnu sredinu.
,,Kao direktor škole odlučio sam se za reciklažu jer želim da se naša okolina bavi ekologijom kako više ne bismo videli jarkove i ulice koje su pune otpadaka. Svi bismo  trebali da imamo ekološku svest da živimo bez otpadaka, a to treba da proširimo i na ostale ljude. Što se tiče trajanja ove akcije, mislim da to ne treba prekidati. U školi je postavljen i veliki kontejner za otpad kao i  džakovi u koje se smešta taj otpad”, navodi direktor osnovne škole “Veljko Đuričin”, Ljubomir Krišan.

Učenici sedmog razreda Aleksandar Žegarac,Nadežda Stanić, Ivana Ðolović i Sanela Usković smatraju da je reciklaža odličan postupak za stvaranje  zdravije  životne sredine i vazduha i da je to jedna od najboljih akcija koju je škola organizovala. Recikliranje nije  nikakva gnjavaža već put ka ekološki čistijoj planeti Zemlji. Takve akcije mogu biti i veoma zanimljive i učiniti  nas srećnijim.


Željka Stankov, 7. razred

Нема коментара:

Постави коментар