субота, 16. јануар 2016.

БEШKA - ОД РУПЕ ДО РАЈА


Vreme i qudski nemar su u~nili svoje.To predivno mesto postalo je  smetli{te, poqe ambrozije  i korova...
 Veliki prijateqi prirode i  sjajni prijateqi Planete Zemqe, na ba{ wen divan dan odlu~ili  su da svojim  idejama i vrednim rukama ulep{aju tu zapu{tenu poqanu...
Bez novca za plakate i reklamu, bez gra}evinskog materijala, jednom re~ju bez i~eg akcija je najavqena putem  fejsbuka.
Akciji su se odazvali qudi dobre voqei slobodni toga dana, kao i li~ni prijateqi na{ih  inicijatora Da~e, Desimira, Milene, Sandre,  Maje,  Vojkana, Neboj{e a i {kolarci iz osnovne {kole,,Bra}a Grulovi},,su dali svoj doprinos. Na op{te iznena|ewe pridru`io se i na{špredsednik op{tine sa predstavnikom kancelarije za mlade {to je bio dodatni motiv.
@eqa je svih bila da skrenu pa`wu na ovaj deo Be{ke kako kod predstavnika lokalne vlasti  kao i samih be{~ana, jer ova lokacija va`i za bezbednu lokaciju, bar {to se ti~e saobra}aja. Ovde postoji mir i igra, de~ija graja, buka i ti{ina, a niko nikom ne smeta ....
Da li smo uspeli u svojoj nameri ? Mislim  da DA.....
Ovih dana }e op{tina konkurisati u pokrajini  za ure|ewe ovog prostora. Bi}e to za slede}i Dan Planete Zemqe.
Poseban do`ivqaj bio je ~i~a Gli{a nao~it delija , sjajan ~ikica. Ka`e, proveo je mnogo godina po ovim wivama i dunavskim bregovima. Pri~ao je o biqkama koje rastu samo u ovim krajevima, o {umskim mravima  koji su tu nastaweni i zakonom za{ti}eni.
Svako je doneo ono {to je imao. Grede za quqa{ke, gume, farbu, kanape, grabuqe i lopate, trimer za ko{ewe a predsednik soki}e, vodu, slatki{e, slani{e, kola~i}e i kaficu.
IZA[LI SMO PONOSNI I PUNOG SRCA.... Bilo je divnooooooo...


U~enici 4/2 i Maja Vu~eti}
osnovna {kola ,,Bra}a Grulovi},,

Be{ka













Нема коментара:

Постави коментар