уторак, 29. новембар 2016.

OSNOVNA ŠKOLA “HEROJ PINKI”, BAČKA PALANKA - NEKA HRANA BUDE TVOJ JEDINI LEK


Ovo je druga godina za redom kako naša škola «Heroj Pinki» iz Bačke Palanke učestvuje u projektu «Za čistije i zelenije škole u Vojvodini». Projekat vode voditelji Eko sekcije Jelena Jović, Dragana Banović, Vladimir Štajfer i Igor Prel, a jedna od aktivnosti održana je 28. januara 2016. godine.


Nastavnica Jelena Jović održala predavanje za učenike, roditelje i nastavnike sa temom „Zdrava ishrana i pravilna ishrana“. Predavanju je predhodila anketa (koju su učenici popunili) a odnosila se na navike u ishrani kod učenika.


Zaključili smo da učenici treba da smanje unos slatkiša, grickalica i gaziranih napitaka.
Zahvaljujući kuhinji koju naša škola poseduje, svi učenici redovno doručkuju i za ručak imaju kuvan obrok o čijem kvalitetu se brinu naša medicinska sestra (nutricionista) Radmila Sjerić i kuvarica Stojanka Jatić.
Nakon predavanja učenike i ostale prisutne počastili smo sočnim i slatkim mandarinama. Za kraj je planirano i uređenje panoa sa temom „Zdrava hrana“.

 

Sledeća aktivnost (1. marta 2016. godine)  bila je druženje sa učenicima iz osnovne skole „Sveti Sava“ iz Bačke Palanke.
Naši gosti su prvo odgledali predstavu „Voćkice“ koju su spremili učenici Dramske sekcije uz pomoć voditelja sekcije Ljiljane Jovanović, Tatjane Kosovac i Vladislave Berge. Tokom predstave mališani su se „upoznali“ sa limunom, narandžom, bananom, jabukom i višnjama i podsetili su se koliko je voće zdravo, ukusno i koliko ga često treba jesti.


Posle predstave usledio je kviz gde su se takmičili učenici iz naše škole sa učenicima iz škole „Sveti Sava“. Odgovarali su na pitanja iz ekologije. Obe škole su pokazale odlično znanje, a rezultat je bio nerešen.
Na kraju smo sve  zaokružili  druženjem uz pesmu i zakusku.
                                                                                      
     
Autori projekta

Eko sekcija, Vladimir Štajfer, Jelena Jović, Dragana Banović i Igor Prel


Нема коментара:

Постави коментар