субота, 16. април 2016.

БАЧКА ПАЛАНКА - ЗДРАВА И ПРАВИЛНА ИСХРАНА




Како нам јављају наши Школски зелени новинари из Бачке Паланке, основна школа „Херој Пинки“ другу годину за редом учествује у пројекту „За чистије и зеленије школе у Војводини“. Пројекат воде водитељи еко секције Јелена Јовић, Драгана Бановић, Владимир Штајфер и Игор Прел.


На једној од активности наставница Јелена Јовић је одржала предавање за ученике, родитеље и наставнике са темом „Здрава исхрана и правилна исхрана“. Предавању је предходила анкета, коју су ученици попунили, а односила се на навике у исхрани код ученика.


Закључили су да ученици треба да смање унос слаткиша, грицкалица и газираних напитака.
Захваљујући кухињи коју ова школа поседује, сви ученици редовно доручкују и за ручак имају куван оброк о чијем квалитету се брину нутриционисткиња Радмила Сјерић и куварица Стојанка Јатић.
Након предавања ученици и остали присутни почастили су се сочним и слатким мандаринама. За крај је планирано и уређење паноа са темом „Здрава храна“.


Следећа активност је билае дружење са ученицима из основне школе  „Свети Сава“ из Бачке Паланке.
Заједно су одгледали представу „Воћкице“ коју су спремили ученици Драмске секције уз помоћ водитеља секције Љиљане Јовановић, Татјане Косовац и Владиславе Берге. Током представе малишани су се „упознали“ са лимуном, наранџом, бананом, јабуком и вишњама и подсетили су се колико је воће здраво, укусно и колико га често треба јести.
После представе уследио је квиз где су се такмичили ученици из наше школе са ученицима из школе „Свети Сава“. Одговарали су на питања из екологије. Обе школе су показале одлично знање, а резултат је био нерешен.




Браво за обе школе! Диван пример активности и сарадње!




Нема коментара:

Постави коментар