понедељак, 26. децембар 2016.

ŠKOLA ZA OSNOVNO I SREDNJE OBRAZOVNJE SA DOMOM „ VUK KARADŽIĆ“ SOMBOR - GORANSKA RADIONICA

U školi za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ Sombor, u petak 07.10.2016 godine u organizaciji Pokreta gorana Srbije realizovana je Goranska radionica u okviru Projekta „Zaštita, očuvanje, višenamensko korišćenje i znanja o vrednostima šuma kod mladih“ u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine – upravom za šume  i opštinskim odborima Pokreta gorana.


Ovom prilikom učenici šestih razreda osnovne škole iz Tovariševa, Novog Kneževca, Kule i Sombora imali su priliku da se upoznaju sa pošumljavanjem, značajem šuma, podizanjem vetrozaštitnih pojaseva, vrstama drveća koje uspeva na ovom području, akcijama i aktivnostima koje realizuje Pokret gorana Srbije, Pokret gorana Vojvodine i Program zaštite i unapređenja šuma u 2016 godini.


Teorijski deo radionice realizovan je u prostorijama škole a praktičan deo u Rasadniku Pokreta gorana grada Sombora u kome su učenici upoznati sa različitim vrstama drveća, učeći da ih determinišu i opisuju njihove karakteristike. Bila je ovo dobra prilika da se kroz upoznavanje i druženje steknu nova i unaprede do sada stečena znanja.
Goranski pozdrav!!!


Milica Janković





Нема коментара:

Постави коментар